2009-03-24

Kovo 24 d. temos - arkangelas Gabrielius ir tuberkuliozė

Paveiksliuke angelas taip dabar atrodo tik ankstų rytą, paskui sniego nelieka. Smagu -- pavasaris!!!

http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/92921

"Šiandien, išplitus religiniam potyriui, vėl ir vėl iš naujo yra atrandami angelai ir arkangelai, kaip kažkas realaus – nerealaus ir tikra - netikra, nors tiesiogiai neapčiuopiami mūsų pojūčiais ir sunkiai suvokiami šiame modernėjančiame pasaulyje, kuriame viską norime paliesti ir tik taip galime įsitikinti egzistavimu. Neįmanoma suvokti angelų buvimo anapus mūsų tikėjimo. Nors norisi tikėti, kad yra kažkas, kas mus saugo ir globoja iš aukščiau, tyliai stebi ir kai reikia pakelia mus suklupusius, paguodžia verkiančius nelaimėje, džiaugiasi kartu su mumis ir šypsodamiesi aplanko mus sapnuose mums patiems to nepastebint ir nesuvokiant. "

Galima būtų pasiginčyti dėl termino "modernėjantis pasaulis", nes kažin ar yra kokia nors evoliucija pirmyn ar atgal šiame laiką ignoruojančiame pasaulyje, paklauskime fizikų, kita vertus -- paliesti ir pažinti irgi natūralus žmogaus noras, dėl visų to hippocampus'o, esančio mūsų smegenyse savybių, bet straipsnis vis tiek gražus, įkvepiantis, suteikiantis ramybės. Ačiū.


http://day.lt/sventes/straipsniai/tuberkuliozes_diena

Kovo 24 d. Pasaulio sveikatos apsaugos organizacijos sprendimu minima Tarptautinė tuberkuliozės diena. Ši diena skirta plačiau informuoti žmones apie pavojingą ligą.
Tuberkuliozės (kitaip džiovos) sukėlėją prieš daugiau nei šimtą metų atrado vokiečių gydytojas Robertas Kochas. Už tai jam buvo suteikta Nobelio premija. Nepaisant to, iki šiol nepavyksta nugalėti šios ligos.
Viena iš pagrindinių priežasčių – žmonių neišmanymas. Daugelis net nežino, kad tuberkuliozė, pavojinga ne tik sergančiajam, bet ir aplinkiniams. Būna, kad sergantysis tuberkulioze slepia ligą nuo artimųjų. Jei žmogus susirgo atvirąja tuberkuliozės forma, ligos pradžioje jis labai pavojingas aplinkiniams.
Tuberkuliozė vis dažniau plinta šeimose. Šeimos nariai užsikrečia vieni nuo kitų. Tuberkulioze du kartus dažniau serga vyrai nei moterys, taip pat kaimo gyventojai. Labai retai serga vaikai iki 16 metų amžiaus, nes jie paskiepijami tuberkuliozės vakcina (BCG) gimdymo skyriuose.

Dėl šio straipsnio pasakyčiau tik tiek, kad vis pavojingiau vaikams važinėti troleibusais, kai po pamokų susigrūdę jie tarsi "nulaižo" visas bacilas, susikaupusias transporte, o ypač galinėse vietose. Net pradedu galvoti, kad vaikai turėtų dėvėti kažką panašaus į "kaukes", kurios sugertų pavojingas bacilas, beje, tos kaukės nebrangiai parduodamos vaistinėse. Nejuokauju. Pasigauti lengva, išgydyti -- kartais neįmanoma.


Geros dienos visiems.

Alpės Ryte

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą