2009-06-20

Atidarėm galeriją


Atidarymas buvo labai nykus. Negaliu patikėti, kad gyvenam 2009....
Pelevinas su Orwellu ilsisi....

2009-06-19

Vyturys???


Atrodo, liga ima trauktis, ir protas truputį skaidrėja. Pasiilgau gamtos. Pasiilgau ramybės ramybės ramybės.

Radau pagal Avestą, kad esmi vyturys :))


"Metų spalva - raudona
Šie metai - praregėjimo ir apgirtimo metai, daugiaveidžiai. Tai vieni iš nedaugelio metų, kai yra du totemai: vienas moterims - Vyturys, kitas vyrams - Lūšis. Tiesa, ir vyrams, ir moterims gali pasireikšti ir abu totemai iš karto.
Lūšies metai siejami su išbandymais, atsinaujinimu, netikėtais reiškiniais. Tai keistų įvykių ir absurdo metai. Gali būti, kad žmonės nesupras, ką daro, elgsis kvailai. Šiais metais reikalaujama laikytis disciplinos, nebūti žiauriems, tačiau tai sunkiai pavyksta. Tvyro chaosas.
Kai žmogus nepasiduoda chaosui, suveikia Vyturio totemas. Vyturys - nedidelis, pilkas, nematomas paukštelis, tačiau turintis ypatingą balsą. Jis sugeba suteikti gerų emocijų. Metai, kai veikia Vyturio totemas, palankūs meilei, santuokai.
Šiais metais gimęs žmogus, veikiamas Lūšies totemo, mėgsta linksmintis, svaigintis. Jis atrodo išsiblaškęs, apsiblausęs. Jo gyvenimas chaotiškas. Toks žmogus žavingas, tačiau supykęs gali būti grobuoniškas, atstumiantis. Veikiamas Vyturio totemo, žmogus yra dvasingas, atviras, nuoširdus, ramus, siekia aukštų tikslų.
Šiais metais gimę žmonės yra optimistai, visada turi jėgų. Šiais metais gimė daugybė išradėjų, poetų.
Lūšies antitotemas - erkė. Veikiamas šio antitotemo, žmogus yra godus, grobuoniškas. "

2009-06-18

Bleikas Bleikas Bleikas

Merry, merry sparrow!//Under leaves so green//A happy blossom//Sees you, //swift as arrow,//Seek your cradle narrow,//Near my bosom.//Pretty, pretty robin!//Under leaves so green//A happy blossom//Hears you sobbing, //sobbing,//Pretty, pretty robin...
By William Blake

2009-06-17

Septintas numeris


Kai susergi, pasaulis atrodo lyg pro rūką. Norisi aviečių uogienės, pasakėlės nakčiai ir svajonių išsipildymo.

Tegul viskas taip ir būna. Septintas numeris man neša laimę. Po langais jų nuolat kursuoja. Ko gero, esu laiminga, tik tarpais tai pamirštu.

2009-06-14

In vino veritas


"Žinoma, šiuo atveju alkoholizmas yra dievoieškos palydovas. Tie, kurie nesugeba prie Dievo artėti tradiciniais būdais ar bent jau netradicine meditacija, gali dievoieškos aktą atlikti nerdami į alkoholį ir į išnykimą. Būtent per alkoholizmą. Mano knygą iš tikrųjų galima skaityti su brendžio ar degtinės buteliu rankoje. Nieko čia keisto nėra, nes, sakykime, Rigvedos epochoje arijai aukodavo prisilupę somos, buvo geriama haoma. Šiaurės tautos ir lietuviai taip pat per savo apeigas išgerdavo neįprastą kiekį alaus. Kiekvienas apeigų dalyvis melsdamasis dievams turėdavo išgerti po 27 kaušelius alaus. O kaušelis – tai yra 0,3 litro. Ir dar man labai patiko vienas lietuvio pasakymas pastoriui 1670 metais. Kai pastorius papriekaištavo, kad „gal jūs, lietuviai, bandykite į bažnyčią ateiti blaivūs“, jam buvo atsakyta: „Pastoriau, tu nieko nesupranti. Mes esame šiek tiek drovūs ir negalime kalbėti su Dievu, kada esame blaivūs. Mes turime prisigerti ir tada jam viską pasakome, išsiverkiame ir po to einame gyventi vėl“.

Nieko nebesuprantu

2009 02 02
2009 06 11
"Le mariage est un loyer; - On entre en octobre; on en sort en janvier..."
Pierre Jean de Béranger