2009-03-07

Kaziukas










Angelai sargai visur saugo mus...

Receptas -- miegas

Stilingais muzikiniais klipais (Bjork, The Chemical Brothers) ir reklaminiais klipais ("Levi", "Polaroid", "Gap", "Smirnoff", "Air France", "Adidas", "Nike", "Coca-Cola") išgarsėjęs prancūzų kilmės režisierius Michelis Gondry jau yra žinomas nepriklausomo kino gerbėjams. Jo debiutinis filmas "Žmogaus prigimtis" (Human Nature) daugybę kartų pateko į komercinių ir kabelinių mūsų šalies televizijų programas, o originalioji drama "Jausmų galia" (Eternal Sunshine of a Spotless Mind) su Jimu Carrey ir Kate Winslet buvo rodoma kino teatrų repertuaruose. 2006-ųjų "Sundance" nepriklausomo kino festivalyje ir Berlyno tarptautinio kino festivalio nekonkursinėje programoje įvyko šio talentingo režisieriaus naujausio filmo premjera. "Miego mokslas" yra ypatingas tuo, kad Michelis Gondry pirmą kartą savarankiškai parašė scenarijų be patyrusio kolegos Charlie Kaufmano pagalbos.
Populiarusis meksikiečių aktorius Gaelis Garcia Bernalis vaidina hiperaktyvia vaizduote ir menine siela pasižymintį Stefaną, kuris dar vaikystėje savo galvoje susikūrė svajonių ir sapnų pasaulį. Realybėje dėl niekam nežinomų priežasčių jaunuolis buvo paslaptingai pradingęs kažkur Meksikoje ir nusprendžia pagaliau sugrįžti į Paryžių, nes mama sugebėjo surasti jam gerai apmokamą darbą reklamos agentūroje. Tačiau su kiekviena diena Stefanui naujos pareigos kelia nuobodulį ir primena košmarą, nes tik vienas kolega kartais sureaguoja į jo žaismingus pokštus. Būtent dėl šių priežasčių keistuolis vis dažniau pasineria į svajonių pasaulį, savo galvoje veikiančioje asmeninėje TV studijoje veda specialią laidą ir tiesioginiame eteryje kiekvienam žiūrovui pagal pageidavimus kuria nerealius sapnus.
Stefanas yra vienišas kaip vilkas, nes siaubingai nepasitiki jį ne kartą išdavusiomis priešingos lyties atstovėmis. Bet vienas neįtikėtinai linksmas nuotykis kardinaliai pakeičia jo požiūrį į jausmus. Į gretimą butą atsikrausčiusi simpatiška mergina vardu Stefani paprašo užtempti pianiną į penktą aukštą. Šis užsiėmimas suartina dvi sielas ir suvirpina Stefano širdį. Jis beprotiškai įsimyli naująją kaimynę. Tačiau taip gražiai užsimezgusi draugystė turės atlaikyti daug išbandymų dėl išradingojo jaunuolio neįprasto sugebėjimo pradingti. Galiausiai Stefanas jau pats nesugebės atskirti realybės nuo svajonių, kuriose vis dažniau pradės svečiuotis jo žavioji mylimoji Stefani.

2009-03-04

Su Mačerniu


PAVARGIMAS

(Nepasisekęs eilėraštis)

Mokėkime gyventi ir dūžtančiose formose

Aš taip skubėjau visada kažkur,
bet kartą... pavargau.
Atrodė, lyg laimėjimui pasaulin
būsiu aš atėjęs - - - - - - - - - - -
Dar saulėn akys žvelgs ne kartą,
Tačiau ir ten jos ras dėmių...
Todėl norėtųsi visai
Be pėdsako išnykt, pražūt.
Aš nežinau, kodėl šiandien toks pavargimas
Sukaustė protą ir jausmus.
Ak, būki dar, nors dūžtančiose formose,
Pasauli, man prasmingas ir gražus.

Šarnelė, 1942.VII.6

2009-03-03

Aukštyn gegnes


"Šventa, švenčiausioji diena. Ragelyje beveik nieko negirdėjau, ir pats ištariau tik kelis žodžius. Kaip siaubinga, kai sakai: „Aš tave myliu“, o kitame gale girdi šaukiant: „Ką? Ką?“ Visą dieną skaičiau ištraukas iš Vedantos. „Sutuoktiniai turi vienas kitam tarnauti. Taurinti, talkinti, mokyti, stiprinti vienas kitą, bet svarbiausia – tarnauti. Vaikus auklėti garbingai, su meile, santūriai. Kūdikis – svečias namuose, jį reikia mylėti ir gerbti, niekada nebūti jo viešpačiu, nes jis – Dievo dovana“. Kaip nuostabu, išmintinga, kaip gražu ir sunku, todėl teisinga. Pirmąkart gyvenime mane džiugina atsakomybė. Openheimas jau pučia į akį. Reiktų ir man užmigti, bet negaliu. Kažkas turi budėti šalia laimingo žmogaus."

2009-03-01

Intimacy (artumas) 2009

Kad pasijustum arčiau :)))

Su pavasariu!!! Marcišoras....


Svajojau sutikti pavasarį būtent taip - netyčia ir romantiškai. Taip ir yra. Aš iki ausų pavasariuota. Aplipusi pavasario žiedadulkėmis, taip sakant, kurios dar negimė, neramia širdim, kalnais vilties ir ....................
Kai gyvenau Rumunijoje, ten kovo pirmąją šventė Marcišorą -- dovanų gavome po pasagėlę, užrištą ant raudono ir balto kaspinėlio. Iki šiol ją turiu. Gal todėl tokia laiminga?
The first day of March is the celebration of MARTISOR (mar-tsi-shor), a day when gifts of small objects--plants, shells, flowers, animals, snowmen or tools--as well as a red and white ribbon symbolizing life and purity--are given to young girls and women. The little gift brings good luck, it is said, during the month of March and throughout the year ahead. Overall, Martisor signifies the end of winter and the arrival of spring.
P.S. oj, kaipgi gera buvo Rumunijoje, Kliuže (Napokoje), nepatikėsit. Ten skraidžiau ant sparnų. Tai buvo prieš aštuonerius metus. Kaip vakar.