2009-01-13

Staryj Novyj God or "I want to experience love"


Continuing the journal from NY. Day One.

First day was dedicated to Brighton Beach... Parduotuveje pirkau beigalus (tuos riestainius niujorkietiskus) ir suzinojau, kad siandien Staryj Novyj God. S chem i pozdravliaju!

Vaziavau i Brighton Beacha ir beveik zinojau, ka ten pamatysiu. Nustebino vis delto labai, nes is tikruju, tikra anglu kalba isgirdau tik keliones gale, autobuse.
Na, islipau Brighton Beach Aveniu pradzioje, vandenynas buvo visa laika desineje, ir aplankiau visas istaigas su rusiskais pavadinimais. Pasitaike vaistine, kuri buvo labai reikalinga mano paliegusiai kojai. Kalbejomes rusiskai. Pavyko. Tada uzejau i Ocean View kavine, tokia tarybinio stiliaus, su gvazdikais vazelese ant staliuku. Susipazinau su savininku, skambia pavarde Boris Bogomolnyj, kuris jau trisdesimt metu atvykes cia is Odesos. Uzsisakiau vareniku su bulviu idaru ir espresso kavos, kam idomu - suplojau 18 doleriu, tai tipsu nepalikau. B.B. paklause, ar patiko varenikai. Sakiau - labai. Jis su patino pasitenkinimu vyptelejo i usa. Uzmirsau ten savo "nelepaja shapochka" is Zemfiros dainos, ir waiteris atsivijo mane. Sakau - tai kiba cia blogas zenklas? Jis irgi vyptelejo - gal geeeras?... Cia jie visi taip vaiposi ironiskai. Ironijos sostine.

Tada variau tolyn iki pat akligatvio, kur baigiasi Brighton Beachas, ir atsimusiau i aklina tvora, pro kuria klykavo zuvedros ir oshe vandenynas.
Nufotografau daugybe spalvotais rubais aprengtu suniuku, kurie laige po smeli.
Vienas buvo itin grazus - klausiu seimininkes - English? Russian?? Jinai atsako vangiai - Polish. Sakau - "czy pani pozvoli zrobicz mi zdjiecie tego pupsa"? Pani iskart nusvinta ir leidzia. Pupsas man dar papozuoja.
Prie vandenyno uzauja vejai ir buriuojasi kirai. Praeina vienisas sveikuolis nuoga krutine su hanteliais. Visi vedzioja suniukus arba pensininkai vieni kitus. Tariasi, ka valgys - "na pervoje". Anglu kalba tik kai kur ant kaboku pavadinimu. Kaip tam anekdote: desiat let zhiviom uzhe zdes, a oni pridurki nikak nash jezyk ne vyuchat...

Praejau zymuji Millennium teatra (Neighborhood: Brooklyn/Brighton Beach,1029 Brighton Beach Ave (tarp Brighton 11th St & Oceana Ter), cia dazniausiai vyksta rusu estrados zvaigzdziu gastroles. Visokios kavines pavadinimais Odesa, Maskva, Peterburgas ir pan.

Na, sentimentu galybes, nes paskutini karta buvome Braitone su drauguze gruzine Keti, ir buvome jaunesnes, grazesnes ir visokeriopesnes. Padariau daug nuotrauku, bet skaitmeniniu matyt nedarysiu. Gal pirksiu "tikra" Nikona, dar nezinau. Pinigai liejasi srove. Ismeciau ankstus batus, teko pirkti skubomis tokias pankovas tapkes. Cia sniego tik prikepe prie saligatviu, siaip nespigina, malonu vaikstinet. Beje, telikas per visus simta kanalu klykia apie atsalima (po Hillary Clinton ir Obamos "liniuotes").

O griztant autobuse ant galines sedynes sedejo dvi mergickos po 20 metu ir atviravo apie savo seksualinius rysius. As sedejau ciukcios veidu ir povyza ir tipo nieko neraukiau. Ta nelepa shapochka labai padeda - atrodai nematomas, kaip gnomas. Isklausiusi gana ilga tirada, kuria jos bere tokia budinga niujorkietiska girgdancia gaidele, staiga netekau amo. Po visokiu gana atviru tekstu (well, na, ka padarysi, too bad, kad as suprantu ;), ir kuriu turinio pavydetu ne vienas geltonasis lietuviu portalas merginoms, viena is ju pasake : "bet as noriu patirti meile " (I want to experience love!). Ohoho, pagalvojau sau. Va cia tai bent pareiskimas.

Cia atejo visiems laikas lipti, ir mes issiskyreme skirtingais keliais - Bay Parkway ir 86-osios sankryzoje.

Siaip kazkokia sentimentali esu. Nuteikia cia tam oras, o gal tie Boriso Pamaldziojo varenikai?
Gal ir as dar noriu ka nors patirti, tik nezinau - ka? Gal cia tik tas nelemtas priesgimtadieninis egzistencinis nerimas?

P.S. nuotrauka ne mano, ir spalvos diena nebuvo tokios dramatiskos, o buvo labai ramios, meditatyvios, sakyciau. Po to labai eme miegas, kuriam as ir atsidejau, nes laiko nesuprantu visiskai... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą